Willy behoort tot de groep van enthousiaste aquarellisten in België.

Willy is geboren en getogen Oplinterenaar. Hij is opgegroeid temidden van verf en kleuren. Zijn vader was laborant in de Tiense verffabriek Gallic en ontwierp in de jaren ’50, nieuwe verven en kleuren. Willy zag zijn vader, Henri Van Esch, schilderen en kreeg toen waarschijnlijk, zonder het te beseffen, de schildersmicrobe ingelepeld. 

Toch heeft het lang geduurd eer hij het penseel ter hand nam. Na zijn studies trok hij het bedrijfsleven in. Nu is hij met pensioen.

Tekenen en schilderen zijn voor hem een hobby. Je vindt bij hem portretten, landschappen en stillevens, waarin vooral het licht een grote rol speelt. Anderzijds houdt hij zijn kleurenpalet zo klein mogelijk. 

Willy studeerde eerst pastel bij de Holsbeekse kunstenaar Frans Vansteenbeeck. Aquarel kwam later via de ateliers van Christine Claesen. Hij was de jongste jaren ook elke week te gast in het atelier bij de Australische aquarelliste Janine Gallizia. Willy schildert elke dag, al 25 jaar. Hij geeft aquarelles en workshops over gans Vlaanderen en in Zuid-Afrika, en stelt tentoont in verschillende landen.

Hij schilderde samen met Alvaro Castagnet, Cao Bei Anh, Janine Gallizia, Weng Min Xin, Slawa Prischedko, Viktoria Prischedko, Swolfs, Thienpondt en andere gekende aquarellisten.

Het laatste jaar schildert hij samen met zijn partner Mien Devriese, woonachtig in Somerset West in Zuid-Afrika. Hij organiseert er eveneens aquarellessen en workshops.

Website: www.willyaquarel.be
Mail: willy.vanesch@telenet.be