De O.L.Vrouwkapel aan de Gete

 

Ondertussen was ook met de wederopbouw van de O-L-Vrouwkapel gestart.

In het jaar 1956 werd aan de Getebrug, op de baan naar Wommersom, door de toenmalige Boerinnenbond een O-L-Vrouwkapel gebouwd. De dynamitering van de brug tijdens de tweede wereldoorlog en de vernieuwing van de baan achteraf hadden de fundamenten van de kapel ingegraven en de nog zichtbare onderbouw veroordeeld tot geleidelijke maar zekere verrotting.

Restauratie was uitgesloten.

Een eenvoudig toeval - een doodgewone pannenkoekennamiddag bracht onverwacht de kas van K.V.L.V. zodanig de hoogte in dat het  bestuur besliste haar O-L-Vrouwkapel te vernieuwen.

Voor Oplinter stelde dat geen probleem. De laatste jaren mochten wij reeds dikwijls ervaren: "Geef ons materiaal... handen hebben wij genoeg!"

En werkelijk, aan Jos Coel werd opdracht gegeven het plan te tekenen van de huidige kapel om na afbnraak, identiek dezelfde kapel te laten herrijzen!

 

FOTO WERKZAAMHEDEN KAPEL

 

Met enkele vrijwilligers van de Landelijke Gilde wderd op vier zaterdagen de bestaande kapel afgebroken en terug opgebouwd in haar originele staat. De voorzitster van K.V.L.V., Greta Lefèvre, mocht de eerste steen leggen en de voorzitter van de Landelijke Gilde, André Vanparijs, de laatste Bols uitdrinken.

Vraag maar aan Laurent Pacolet, Marcel Allard, André Vanparijs, Jef Paulussen, Jos Costermans, Jef Massart en Kamiel Dewil of ze er deugd aan beleefden!!

Trouwens op één van de werkdagen kwam onze nieuwe pastoor Schodts met een fles Bols op de fiets aangereden. "Ik heb deze fles maar meegebracht, omdat ik horen vertellen heb dat de funderingen van het parochiecentrum ook met Bols gemaakt zijn!"

 

FOTO IEZA VAN PIEJE KLANE