Het Heilig Hartbeeld voor de kerk

Willy en André kregen het idee om het Heilig Hartbeeld voor de kerk eens een flinke beurt te geven met de hogedrukreiniger. Het beeld stond er reeds jaren nogal afgeschilferd bij en was, door de hoge beplanting eromheen, nog maar nauwelijks zichtbaar. Maar hoe meer zij eraan kuisten, hoe lelijker werd het beeld door de kale plekken. "Dan gaan we het verven", was het lumineus idee van André. Maar geen van beiden wist eigenlijk welk soort verf hiervoor het meest geschikt was. Al gauw werd her en der raad gevraagd en werden een aantal liters acrylverf gehaald bij Staafke Vanderlinden.

 

Maar toen André de ladder tegen het beeld plaatste, kreeg Willy de schrik te pakken, omdat hij vreesde dat het gewicht van André en de ladder het beeld zou omtrekken. Met alle omzichtigheid zijn beiden dan op de sokkel van het beeld gekropen en hebben die namiddag zowel hun circus- als hun schilderstalenten moeten boven halen.

Maar naarmate deze werkzaamheden vorderden, hoe meer volk er kwam kijken. Totdat de ene tegen de andere zei, dat het toch veel schoner zou zijn, wanneer de hoge sparren rond het beeld gehalveerd zouden worden. Bovendien zou de kerk ook meer toch haar recht komen.

Dit was in de oren van André en Willy geschoten en prompt wilden zij alle bomen een paar meters kleiner maken, met of zonder de goedkeuring van de kerkfabriek! Wie anders kon het best helpen dan Jef van Laudes. Als timmerman had hij wel een goede elektrische zaag waarmee het werkje moeiteloos geklaard kon worden. Maar bij de eerste poging viel de zaag stil voor de rest van de dag...!

Zo werden dan alle bomen, met de hand, in volle zon, en met de hulp van Marcel en Louis, een kopje kleiner gemaakt.

En toen om 19u de mis begon, en de zusterkes als eerste gasten doorkwamen, kregen de werkers te horen dat het Heilig Hartbeeld er nog nooit zo schoon had uitgezien!

Niemand van de kerkfabriek heeft hier achteraf ook maar één woord over durven reklameren !!